2011 Karácsony

Karácsony 2011
A nagy sikerre való tekintettel itt találjátok a Csimota karácsonyi ünnepség finn mézesének receptjét: :-)

Finn karácsonyi mézes

25 dkg méz

2 kávéskanál őrölt gyömbér

2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt narancshéj

2 kávéskanál őrölt fahéj

VAGY az összes fűszer helyett mézeskalács fűszerkeverék 2 kávéskanál

30 dkg margarin

3 tojás

30 dkg cukor

1kg liszt

3 kávéskanál szódabikarbóna

A mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihűl. Ezután felverjük a tojást és hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a mézes margarint. Végül belekeverjük a felvert tojást és a maradék lisztet. A tésztát csak egy kicsit gyúrjuk össze, majd egy éjszakára állni hagyjuk. (Akkor is működik, ha nem hagyjuk állni!) Másnap a tésztát kinyújtjuk (kb. fél cm-re) és tetszés szerinti formákra szaggatjuk. A sütőben 180°-on 12 - max. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Körülbelül 200 darab sütemény készíthető a megadott mennyiségből.

Vissza